Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο και τρία μέλη του Συλλόγου Τσακού

Όλη η Αλήθεια για τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού

Αγαπητοί Συμπολίτες

Αν πρόκειται για συμμορία, αναρωτήθηκε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου του Τσακού, φωτογραφίζοντας τα μέλη της πλειοψηφία του ΔΣ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο 3ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής. Το ερώτημα βέβαια τέθηκε, αφού προηγουμένως το συγκεκριμένο μέλος παραδέχτηκε πως απείχε το μεγαλύτερο διάστημα των προηγούμενων δύο χρόνων από τη λειτουργία και τις δράσεις του Συλλογικότητας. Βέβαια τα ευτράπελα και το τοξικό κλίμα δεν ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή αλλά ξεκινούν αρκετό καιρό πριν.


Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής:

Πριν από ένα έτος, παραμονές της Τακτικής Απολογιστικής Συνέλευσης, σε καθιερωμένο μηνιαίο Διοικητικό Συμβούλιο, με συγκεκριμένη Ημερήσια Διάταξη που περιλάμβανε και το ζήτημα της διάνοιξης του υπολοίπου της οδού Κριεζώτου, προσήλθαν ο κύριος Γκιζιώτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και πλήθος κατοίκων που τους αφορούσε το ζήτημα της διάνοιξης.

Τοποθετήθηκαν οι κάτοικοι και στην πλειοψηφία τους, τάχθηκαν υπέρ της διάνοιξης του υπολοίπου του δρόμου, αναφέροντας, ότι το δασύλλιο, δεν απέχει ικανή απόσταση από τα σπίτια τους που κινδυνεύουν σε περίπτωση φωτιάς. Επίσης, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης στις οικίες τους με αυτοκίνητο και ταλαιπωρούνται κάθε φορά που πρέπει να κουβαλήσουν ψώνια ή άλλα πράγματα από τον δρόμο μέχρι το σπίτι τους. Ο κ. Γκιζιώτης, ανέπτυξε χάρτες της περιοχής και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς για τα σπίτια των περιοίκων με την χρήση κατάλληλων συστημάτων πυρόσβεσης. Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι προσέθεσαν ότι η διάνοιξη αποτελεί παλαιόθεν νόμο του κράτους, αποτελούσα μέρος του υποχρεωτικού ρυθμιστικού σχεδίου και ότι κάθε δέντρο που θα αναγκαστεί να αφαιρέσει ο Δήμος, θα αντικατασταθεί από νέο. Στην ψηφοφορία, υπερίσχυσε η άποψη υπέρ της διάνοιξης της Κριεζώτου.

Ακολούθησε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, όπου η Ημερήσια Διάταξη ήταν προκαθορισμένη για Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό. Παρότι ο Γραμματέας του Συλλόγου που τάσσεται κατά της διάνοιξης του δρόμου, κατήρτισε μαζί με τον Πρόεδρο την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης, ούτε αυτός, ούτε κανένα άλλο μέλος του ΔΣ πρόσθεσε, ούτε ζήτησε να προστεθεί ως θέμα η διάνοιξη της Κριεζώτου.

Ωστόσο, και προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις, κατά την διάρκεια της Συνέλευσης η μειοψηφία, επιστρατεύοντας κατοίκους που δεν επιθυμούν την διάνοιξη, απαίτησε να τεθεί το θέμα σε συζήτηση και στη συνέχεια σε ψήφιση. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως στην πλειοψηφία τους αυτοί που ψήφισαν δεν είχαν καμία σχέση με την οδό Κριεζώτου, ενώ πολλοί από αυτούς δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε προηγούμενες συνελεύσεις και δράσεις του Συλλόγου ή είχαν εγγραφεί ως μέλη του, μόλις εκείνη την ημέρα. Προφανώς υπερψηφίστηκε η πρότασή τους.

Στην ίδια συνέλευση, και σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος, καταψήφισαν και ολόκληρο τον διοικητικό απολογισμό, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του φορέα: τις δράσεις, τις παραστάσεις, τις κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις, τις συνεργασίες με άλλους φορείς, τις πολιτιστικές, οικολογικές, ανθρωπιστικές προσπάθειες, οι περισσότερες από τις οποίες πραγματοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων, από τις οποίες βέβαια. ως επί το πλείστον απείχαν, προβάλλοντας ως δικαιολογία την ανάγκη ενασχόλησης του Συλλόγου αποκλειστικά με θέματα υπερτοπικού, εθνικού ακόμη και διεθνούς χαρακτήρα. Σε κάποια τέτοια θέματα ο Σύλλογος σαφώς ανταποκρίθηκε, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του φορέα όπως προκύπτει από το Καταστατικό του, ούτε τη μετατροπή του σε παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος, χρησιμοποιώντας στις ανακοινώσεις, απόψεις και φρασεολογία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου

Και φθάνουμε στον ορισμό της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της 31-3-2024 ημέρα Κυριακή. Αιφνιδίως η μειοψηφία συγκαλεί την Επιτροπή Κατοίκων Τσακού για την Κυριακή, ίδια μέρα και ώρα με την Γενική Συνέλευση, για την δεντροφύτευση του Λόφου, δράση την οποία απέφευγαν καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του Συλλόγου, στηλιτεύοντας μάλιστα τέτοιες δράσεις με την αιτιολογία ότι αυτά είναι υποχρεώσεις του Δήμου και της Κεντρικής Διοίκησης. Η πλειοψηφία του Συλλόγου, για να διευκολύνει τη δράση αυτή και για την ομαλή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, σε συνεδρίασή της άλλαξε την ημερομηνία από Κυριακή σε Σάββατο 30-3-2024.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ζήσαμε ξανά, ακριβώς τα ίδια γεγονότα με τα ίδια χαρακτηριστικά που βιώσαμε έναν χρόνο πριν. Η μειοψηφία να μονοπωλεί την Γενική Συνέλευση με αποκλειστικό θέμα τη μη διάνοιξη της Κριεζώτου, μη λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των παρόδιων αλλά και το γεγονός ότι καμιά Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να βάζει στις άμεσες προτεραιότητές της το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακούσαμε επίσης ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε έκπτωτοι γιατί καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς. Δεν μας είπαν όμως που το προβλέπει αυτό το καταστατικό ή η νομοθεσία του κράτους. Εξάλλου, εφόσον επιθυμούσε η μειοψηφία να καταλύσει το ΔΣ του Συλλόγου, αρκούσε να παραιτηθούν οι ίδιοι και να ανάγκαζαν τον Σύλλογο σε εκλογές. Αλλά βέβαια δεν τόλμησαν να αναλάβουν την ευθύνη και συνέχισαν να θεωρούνται μέλη του ΔΣ κανονικά, νομιμοποιώντας τις επιλογές της πλειοψηφίας.

Μας κατηγόρησαν ότι δεν έχουμε «τσίπα».

Μας έδειξαν με το δάχτυλο και προέτρεψαν τους παριστάμενους να μην μας ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Μας έριξαν μομφή, άκουσον άκουσον, γιατί δεν έχουμε ασχοληθεί με το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών της γειτονιάς κι άλλα παρόμοια ζητήματα.

Απαγόρευσαν πραξικοπηματικά στον Πρόεδρο της συλλογικότητας να απαντήσει στο τέλος των τοποθετήσεων.

Κάθε προσπάθεια συνεννόησης αντιμετωπίστηκε και ειρωνεία κι απαξίωση.

Και τελικά ακούστηκε η λέξη «συμμορία», που ποινικοποιεί την κοινωνική ζωή της πόλης και τις προσπάθειες για μια καλύτερη καθημερινότητα και για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς όμως, η τοξικότητα κι ο εκχυδαϊσμός της κοινωνικής ζωής κορυφώθηκε την Παρασκευή 5/4, κατά τη συνάντηση για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Εκεί η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με φωνές, ειρωνεία, προσωπικές ύβρεις και διαρκείς προσβολές, έπαρση κι απαξίωση φτάνοντας στο σημείο υποψήφιος να υποτιμήσει τον πρόεδρο του Συλλόγου λόγω του επαγγέλματός του!

Αγαπητοί Συμπολίτες

Το ΔΣ που έχει αγωνιστεί χρόνια για τον Σύλλογο και τους κατοίκους που εκπροσωπεί. Έναν Σύλλογο με πολλά μέλη, με διαρκή παρουσία στην πόλη, με πλήθος δράσεων, δραστηριοτήτων και διεκδικήσεων. Έναν σύλλογο που κάποιοι βάλθηκαν να μεταλλάξουν κι αργότερα να καταστρέψουν. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας. Εκφράζουμε την οργή μας για το ύφος και τα λεγόμενα. Εκφράζουμε την αγωνία ότι σύντομα ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού θα έχει μεταβληθεί σε κομματικό όργανο. Εμείς λοιπόν, τα τέσσερα εκλεγμένα μέλη, που υπηρετήσαμε τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό, που αγωνιστήκαμε για τη γειτονιά και την πόλη μας, σε κάθε περίπτωση που προέκυψε ανάγκη, δηλώνουμε πως αδυνατούμε να υφιστάμεθα τέτοιες συμπεριφορές, να αποδεχόμαστε προσβολές και χαρακτηρισμούς, να λειτουργούμε μέσα σε κλίμα μίσους, πόλωσης, έντασης και τοξικότητας, να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την καταστρατήγηση του Καταστατικού. Δηλώνουμε ακόμα ότι δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία των εκλογών σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δηλώνουμε, όμως επίσης, ότι παραμένουμε παρόντες στα δρώμενα της γειτονιάς και της πόλης μας, σε πείσμα όσων θέλουν να μας εξαφανίσουν από τα δημόσια πράγματα εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Με σεβασμό προς τους κατοίκους του Τσακού και της ολόκληρης της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ

Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος

Λουκάς Ασημάκης

Ξενοφών Ρούσσης

Αλεξάνδρα Σπηλιοπούλου

aparaskevi-images.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ

Όταν αναλάβαμε την Δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2015, ένας από τους πρώτους στόχους μας ήταν η αξιοποίηση των πλέον σημαντικών ακινήτων ...