Τρίτη 15 Απριλίου 2003

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινωνική πολιτική βασική μας προτεραιότητα 
Στόχος της η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. Αλληλεγγύη με κοινωνική προστασία και αξιοπρέπεια για όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες. O Δήμος Αγίας Παρασκευής διαμορφώνει ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένους άξονες.

Προστασία  και φροντίδα για τα παιδιά, μέριμνα και πρόνοια για τους ηλικιωμένους, ιατρική  βοήθεια  για κάποιες ευπαθείς κατηγορίες του τοπικού πληθυσμού, προληπτική ιατρική για όλους.

Δημιουργούμε:
  • Βρεφονηπιακούς σταθμούς με καθημερινή φροντίδα σε βρέφη από 6 μηνών μέχρι 3 ετών
  • Νηπιακούς σταθμούς που να παρέχουν τη μεταφορά των παιδιών από και προς αυτούς με σκοπό τη διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας. Το ίδιο θα ισχύει και στα δημοτικά σχολεία μέχρι την τετάρτη τάξη.
Ομάδες εθελοντών που θα εξυπηρετούν ανήμπορα ηλικιωμένα άτομα.

Κατ΄ οίκον ιατρική φροντίδα στα άτομα αυτά

Ποιοτική αναβάθμιση των ΚΑΠΗ, ώστε να ενεργοποιούν τα άτομα τρίτης ηλικίας με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλες δραστηριότητες.

Μικρά και ευέλικτα ιατρικά κέντρα άμεσης βοήθειας.

Μέριμνα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα  ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση τους  στις κοινωνικές δραστηριότητες της πόλης αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους (μετακίνηση στην αγορά , δημαρχείο, εκκλησία κλπ).

Αγωνιζόμαστε για ένα δήμο που παίρνει πρωτοβουλίες και αναλαμβάνει δράση ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό δημιουργώντας Κέντρο συμβουλευτικής και  κοινωνικής υποστήριξης  για κακοποιημένα άτομα , άστεγους, αλλοδαπούς  και άλλες  κατηγορίες που χρειάζονται κοινωνική αλληλεγγύη.

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και επαναφέρουμε το πρόγραμμα ΟΚΑΝΑ για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση  αυτής της μάστιγας.

Λέμε ΝΑΙ:
  • Στην πρόληψη και  μέσω των δημοτικών ιατρείων που αλλάζουν πρόσωπο εργαζόμαστε πάνω σ’ ένα σχέδιο που περιλαμβάνει
  • Την κάλυψη  βασικών αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης (γενική ιατρική- παιδιατρική- πρόληψη γυναικολογικών καρκίνων- προληπτική  οδοντιατρική)
  • Στην προαγωγή της στοματικής υγιεινής  με προγράμματα ενημέρωσης και φθορίωσης στα παιδιά.
  • Στα προγράμματα ενημέρωσης για τις ιώσεις (ηπατίτιδα, Aids κλπ)
Κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού και δημιουργία δικτύου που να παρεμβαίνει μεταξύ της επαγγελματικής προσφοράς και ζήτησης στα όρια του Δήμου

Εγκαινιάζουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας  του πολίτη  με 24ωρη λειτουργία.

«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ

Όταν αναλάβαμε την Δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2015, ένας από τους πρώτους στόχους μας ήταν η αξιοποίηση των πλέον σημαντικών ακινήτων ...