Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Σε έναν τοίχο στη Λήμνο διάβαζα παλαιότερα ένα πάρα πολύ ωραίο σύνθημα: «Η Ελευθερία Λόγου δεν είναι μια κοπέλα με περίεργο ονοματεπώνυμο...». Τον συνειρμό αυτόν έκανα αυθόρμητα την Κυριακή, όταν αντίκρυσα στα εκλογικά κέντρα του Δήμου μας εκείνη την πληθώρα από τα πορτοκαλί t-shirt με τις λέξεις «Ανανεώνουμε» και «Αλλάζουμε» να κυριαρχούν στην ομολογουμένως εντυπωσιακή, αλλά και πολυδάπανη διαφημιστική εκστρατεία του αντίπαλού μας –πλέον– συνδυασμού για τον δεύτερο γύρο. Όπως πολύ σωστά λέει όμως και ο νεότατος και εντελώς άφθαρτος συνυποψήφιός μου στη «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Γεράσιμος, για εμάς η «Αλλαγή» και η «Ανανέωση» δεν επιτρέπεται να είναι το σλόγκαν σε μια προεκλογική καμπάνια, αλλά αποτελούν καθημερινή μας υποχρέωση στο άνοιγμά μας προς την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους με την ταυτόχρονη ενίσχυση της συμμετοχής όλων μας στις συλλογικές δράσεις.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε κατά τη διάρκεια της θητείας μας και βέβαια θα το αποδείξουμε ξανά, γιατί πολύ απλά οι δικές μας Προγραμματικές θέσεις για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν καταλήγουν σε κάποια δήθεν ή έστω άρτια τεχνοκρατικά συμπεράσματα. Συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τις αυτονόητες διαχειριστικές ανάγκες της –κάθε– πόλης και τα οποία όμως πιθανά να εξυπηρετούν συμφέροντα ή/και να συντηρούν πελατειακές σχέσεις. Οι δικές μας θέσεις αντίθετα εκκινούν από μια σταθερή ιδεολογική ανάλυση του πλαισίου με τα πέντε βασικά σημεία των αρχών μας, οι οποίες όχι μόνο μας δεσμεύουν στην περαιτέρω διατύπωση του προγράμματός μας, αλλά και μας χαρακτηρίζουν ως συλλογικό υποκείμενο σε κάθε μας βήμα! Γιατί:

Α. Στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος, τις δομές πρόνοιας και τις προοδευτικές συλλογικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού.

Β. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής και της καθημερινότητας των Πολιτών με άξονες την Οικολογία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τη στήριξη της Νεολαίας.

Γ. Ενισχύουμε τον Δημοκρατικό προγραμματισμό, τις συμμετοχικές διαδικασίες και τη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου.

Δ. Στηρίζουμε την τοπική ανάπτυξη με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των Δημοτών, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ε. Αναλαμβάνουμε δράσεις ενίσχυσης του επιπέδου εξυπηρέτησης των Πολιτών και της αποτελεσματικότητας στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το έχουμε επίσης αποδείξει γιατί τόσο ο επικεφαλής μας, όσο και οι υπόλοιποι/ες δεν ζούμε από την αυτοδιοίκηση, αλλά αντίθετα ζούμε για την αυτοδιοίκηση αφού στη βάση των πέντε παραπάνω αρχών, εξυπηρετούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και φροντίζουμε για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο των παιδιών μας!

Κάθε φορά ανάμεσα στις δύο Κυριακές υποστήριζα πως υπάρχουν δύο δρόμοι, να κερδίσουμε ή να ηττηθούμε. Αυτή τη φορά υποστηρίζω πως υπάρχει μόνο ένας και αυτός είναι να κερδίσει η Αγία Παρασκευή. Οι δύο παρατάξεις που έχουμε εναπομείνει σε αυτή τη «μάχη» υποτίθεται ότι προερχόμαστε από τον «προοδευτικό» χώρο και διεκδικούμε επί ίσοις όροις το «συντηρητικό» ακροατήριο. Ένα ακροατήριο το οποίο μόνο αφελές δεν είναι ώστε να μην αντιλαμβάνεται αντεγκλήσεις χαμηλού πολιτικού ύφους και λόγου και το οποίο γνωρίζει καλά πως χαμένη από μια τέτοια «μάχη» θα είναι η πόλη μας.

Όλοι και όλες γνωρίζουν πως ο Γιάννης Σταθόπουλος μαζί με το συλλογικό υποκείμενο «Νίκη Πολιτών» κατάφερε να ξεκινήσει την ουσιαστική μετατροπή της πόλης μας σε σύγχρονη την περίοδο 2014-19. Με την ενίσχυση των κοινωνικών αναγκών, των υποδομών, της δημοκρατικής αντίληψης και της συμμετοχής έχουμε καταξιωθεί στα μάτια του κόσμου ως η πλέον αποτελεσματική Δημοτική αρχή των τελευταίων ετών, παρά το γεγονός ότι η πορεία ανάπτυξης διακόπηκε το 2019 επηρεασμένη βάναυσα από την κεντρική πολιτική σκηνή και από τη λανθασμένη αντίληψη που εκείνη μεταφέρει αρκετές φορές στην αυτοδιοίκηση.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ψηφίζουμε ξανά και έχουμε την ευκαιρία να επαναφέρουμε την πόλη σε τροχιά προγραμματισμού και ανάπτυξης, αρκεί να προτεραιοποιήσουμε μέσα από τις λέξεις πρώτα και κύρια τις δικές μας αρχές και αξίες!

Κείμενο του Πάνου Γκόνη για τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών 2023

Ο Πάνος Γκόνης είναι μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής και την εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μέλος και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας ως Αντιπρόεδρος. Το 2014-19 ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπησε τον Δήμο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), κατά το ίδιο διάστημα διατέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και το 2017-19 Αναπληρωτής Δημάρχου.

«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ

Όταν αναλάβαμε την Δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2015, ένας από τους πρώτους στόχους μας ήταν η αξιοποίηση των πλέον σημαντικών ακινήτων ...